Мед Атлант

На Верховинщині судили військового за привезені з зони ООС боєприпаси

На Верховинщині нещодавно відбувся суд у справі військового, що привіз боєприпаси з зони ООС.

Як йдеться у матеріалах справи, солдат в період часу з жовтня по грудень 2018 року був військовослужбовцем за контрактом військової частини А3715, проходив військову службу у складі 3 гірсько-штурмової роти вказаної військової частини поблизу смт Новотошківське Попаснянського району Луганської області.

Під час виконання бойових завдань придбав корпус ручної наступальної осколкової гранати РГД-5, три бойові запали від уніфікованих запалів ручних гранат УЗРГМ (УЗРГМ-2), 116 гвинтівочних патронів центрального бою калібру 7,62 мм (7,62x53R) зразку 1908 року, 1 військовий патрон центрального бою калібру 7,62 мм (7,62×39 мм) зразку 1943 року, 233 військові патрони центрального бою калібру 5,45 мм, а також 2 металеві цинки із військовими патронами центрального бою калібру 5,45 мм.

Загалом –1830 одиниць, які належать до категорії бойових припасів. Усе це переніс до автівки, а 27.12.2018 перевіз додому.

14 червня цього року бойові припаси вилучили під час санкціонованого обшуку.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений вину визнав повністю. Суду показав, що проходить військову службу з самого початку військових дій на Донбасі з 2014 року. Спочатку був добровольцем, потім входив в складу батальйону «Айдар», а після цього і по даний час з невеликими перервами проходить військову службу в ООС за контрактом.

За період служби він бачив багато смертей, сильну агресію зі сторони супротивника, а тому знаючи про чутки розділити Україну, він вирішив для оборони свого рідного краю привезти знайдені ним в кінці 2018 року на території дислокації в зоні ООС бойові припаси. Своїм автомобілем він перевіз ці припаси за місцем проживання його кума. Там він їх зберігав до 14 червня, коли вони були вилучені працівниками поліції в ході проведення обшуку на підставі ухвали слідчого судді.

Зараз він дуже шкодує про вчинене, бажає проходити і надалі військову службу та захищати територіальну цілісність України, а тому просить суворо не карати.

Обставини, які пом`якшують покарання – щире каяття у скоєному, активне сприяння органам слідства та суду у швидкому розслідуванні злочину, утримання трьох малолітніх дітей.

Суд призначив покарання чоловіку – 2 роки умовно.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...