Мед Атлант

Гуцули, польоти на лижах: фото зимової Ворохти у 1930-х

У міжвоєнний час слава цього Ворохти гриміла гучно — селище вважали другим за важливістю гірськолижним курортом Польщі. Там відпочивали й змагалися поляки, українці, білоруси, євреї, німці.

Пропонуємо подивитися на Ворохту 1930-х. Фото оприлюднило видання WAS. Тут і розбудова курорту, озброєні лижами й гвинтівками команди гуцулів і польських поліціянтів, яскраві польоти спортсменів на лижах. Світлини взяті із Національного цифрового архіву Польщі.

Розташоване на півдні Івано-Франківської області гірське селище Ворохта лежить на висоті 850 м над рівнем моря. Туристи бувають тут і влітку, і взимку. Поряд знаходиться початок традиційного маршруту сходження на Говерлу. Звісно, найбільше людей приїздять сюди для зимового відпочинку — селище має давні гірськолижні традиції.

Перетворюватися на зимовий курорт Ворохта почала ще за часів «бабці Австрії» — наприкінці 19 століття. Розвиток спортивно-туристичної інфраструктури прискорився після того, як 1894 року тут з’явилася залізниця. Наступного року постав живописний міст-віадук, який вважався одним із найдовших кам’яних мостів Європи.

Найбільшого розквіту гірськолижна індустрія Ворохти зазнала між Першою і Другою світовою війнами. В 1930-х роках тут будувалися шикарні пансіонати й гірськолижні траси. На відпочинок і спортивні змагання приїздило багато людей.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...