Мед Атлант

На Прикарпатті оштрафували одразу декількох браконьєрів

24 грудня двома інспекторськими групами проведено рибоохоронні рейди на р. Дністер та р. Гнила Липа в Галицькому і Тисменицькому районах Івано-Франківської області.

В результаті рибпатрульними викрито п’ять порушень правил рибальства, вилучено шість заборонених сітних знарядь лову. Складено два адмінпротоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубі порушення правил рибальства), два адмінпротоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП та один акт виявлення та вилучення двох сіток, власники яких не встановлені.

Так, проводячи рейд на р. Дністер держінспектори виявили у воді дві 30-метрові сітки поблизу смт Єзупіль Тисменицького району. Заборонені знаряддя лову вилучено для подальшого знищення, а окуня, що потрапив у браконьєрську сітку, – обережно звільнено та відпущено у річку.

Пізніше, близько 18 години поблизу с. Побережжя Тисменицького району, держінспекторами виявлено та затримано місцевого мешканця, який ловив рибу в р. Дністер 30-метровою сіткою. На особу складено адмінпротокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубе порушення правил рибальства). Заборонене знаряддя лову вилучено. Рибпатрульними не виявлено незаконно добутих водних біоресурсів.

Невдовзі, близько 19 години, поблизу с. Побережжя рибпатрульними виявлено та затримано ще одного місцевого мешканця, який рибалив на р. Дністер використовуючи підйомну сітку-«крошню». На нього також складено адмінпротокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубе порушення правил рибальства). Держінспекторами вилучено заборонене знаряддя лову. Риби в порушника не виявлено.

Матеріали обох цих справ готуються для направлення до суду. За вчинення правопорушення громадян буде покарано штрафами в розмірі від 340 до 680 грн.

Крім того, ввечері того ж дня на берегах р. Гнила Липа рейдовою групою було зафіксовано два випадки знаходження рибалок із забороненими знаряддями лову (сітками-«екранами») поблизу водойми. На обох осіб складено адмінпротоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП та накладено штрафи по 170 грн. Браконьєрські сітні знаряддя вилучено.

Для оперативного реагування на випадки порушення правил рибальства в Івано-Франківському рибоохоронному патрулі працює цілодобова «гаряча лінія» за телефоном: (097) 392-72-80.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...