Мед Атлант

Жителька Надвірни святкує свій 90-літній ювілей

Сьогодні, у перший день Нового Року, свій 90-літній ювілей святкує видатна надвірнянка, прекрасна, добра і світла людина – Софія Миколаївна Будзак.

Ця мудра і щира жінка , яка народилася за часів окупації Західної України Польщею, прожила досить нелегке, але сповнене вірою і правдою життя. У 9 років, п. Софія разом двома рідними братами та сестрою, залишилася круглою сиротою. Опікунство над малими дітками взяла на себе родина батька. Маленька Софійка виховувалась у глибоко релігійній родині, яка і привила юній дівчинці любов до Бога. Дві рідні тітки служили сестрицями при Греко-Католицькій церкві а дідусь був старшим братом, дописує депутат Андрійович Зіновій.

На нелегкий життєвий шлях Софії Миколаївни припало чимало випробувань: Друга Світова війна, повоєнний голод а на додачу ще й тяжка хвороба – тиф.
Та з Господньою милістю п. Софія вижила а згодом, у 1950 році і одружилася з Михайлом Будзаком, який працював кравцем. Молода сім’я народила і виховала трьох діток: Романа, Зіновія та Ірину. Та доля розпорядилась так, що своїх дітей Софія Миколаївна пережила, та натомість дочекалась 6 внуків, 14 правнуків та одного праправнучка.

Серед надвірнянців Софію Миколаївну називають Баба Зоня, і знають її, як добродушну та щиру людину, хорошу ґаздиню, яка працювала на місцевій пекарні і випікає найсмачніші булочки.

У ті гіркі часи, коли радянською владою Українська Греко-Католицька церква зазнавала переслідувань та репресій – Софія Миколаївна і надалі продовжувала дотримуватися релігійного життя та при найменшій нагоді брала участь в богослужіннях підпільної церкви, що провадили о. Горинь, о. Михайло Матійців та о. Степан Кисілевський.

Коли ж Україна здобула свою незалежність, а церква вийшла із підпілля, п. Софія брала активну участь у поверненні Надвірнянського Храму Воздвиження Чесного Хреста до Греко-Католицікої церкви з Московського Патріархату та була активною парафіянкою цієї церкви.
Завжди привітна та щира «бабушка», як ії називають сусіди вислухає, розрадить та підтримає добрим словом та веселою усмішкою.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...