Мед Атлант

На Прикарпатті проводять “чистку” нелегальних АЗС

На Прикарпатті правоохоронці відслідковують за закривають незаконні АЗС.

Прокурором Івано-Франківської області Юрієм Фреїшиним, з метою забезпечення координації роботи правоохоронних органів області щодо протидії та припинення діяльності незаконних АЗС, 27 грудня 2019 року видано наказ про створення постійно діючої міжвідомчої групи, до якої увійшли працівники Головного управління Національної поліції в області, Управління стратегічних розслідувань в області, Управління Служби безпеки України в області та Державної фіскальної служби в області.

Так, упродовж минулого та поточного років працівниками ДФС в області виявлено 6 фактів здійснення продажу пального на АЗС без ліцензійної діяльності. В усіх випадках складено протоколи про адміністративні правопорушення, які скеровано до суду, вилучено 27 тонн пального на суму понад 1,3 млн грн.
Слідчими органів поліції розпочато 18 кримінальних проваджень за ст. 197-1 («Самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво»), ст. 272 («Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою»), ст. 364 («Зловживання владою або службовим становищем») КК України. У рамках розслідування кримінальних проваджень з незаконного обігу вилучено близького 3,6 тис. тонн пального на суму понад 26 млн грн.
Наразі, прокуратурою Івано-Франківської області здійснюється процесуальне керівництво за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами контролюючих органів, пов’язаних із функціонуванням на території області нелегальних АЗС.
Під час досудового розслідування установлено діяльність на території області 6 автозаправних станцій, у яких відсутня ліцензія на здійснення реалізації паливно-мастильних матеріалів.
Проведеними 27.12.2019 та 28.12.2019 оглядами місця події діяльність указаних АЗС припинено. Обладнання для реалізації паливно-мастильних матеріалів демонтовано, вилучено 2,6 тонни пального. До суду скеровано клопотання про арешт вилученого майна.
Координаційна робота прокуратури Івано-Франківської області з виявлення незаконних АЗС триває. У випадках наявності інформації про діяльність нелегальних АЗС на території області просимо інформувати прокуратуру Івано-Франківської області за номерами: (0342) 75-11-59, 097-65-81-037.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...