Мед Атлант

Жителі Тисменичан під ОДА вимагають приєднання до Івано-Франківської ОТГ

До керівництва Івано-Франківської ОДА приїхали близько пів сотні пікетувальників з села Тисменичани Надвірнянського району. Вони вимагають приєднатися до Івано-Франківської ОТГ, а не до Переріслянської ОТГ, як це передбачено перспективним планом об’єднання територіальних громад.

Сільський голова Сергій Баланюк каже, що у Тисменичанах робили подворовий обхід і 2300 з 3100 мешканців підтримали приєднання до Франківська. Вчора вони хотіли перекрити дорогу, щоб привернути увагу до свого питання, та зібрати профільну комісію в облдержадміністрації. Громада самостійно відправила відповідну документацію на розгляд до Кабміну, пише “КУРС”. 

За свою позицію люди борються вже третій місяць.

“Нам не вигідно йти в Перерісль, то дуже далеко”, – каже мешканець села Роман Стефурак. За його словами, ця ситуація виросла з порушень, з якими провели у Переріслі сесію.

Головний аргумент та гасло представників громади – “добровільність в об’єднанні ніхто не відміняв!”

Люди нарікають, що для інших сіл, які приєднали до Івано-Франківської ОТГ, були інші умови – мовляв, їм після погодження в місті швидко затверджували об’єднання. А Тисменичанам затягують процес. Кажуть, що “то справа рук зацікавлених чиновників”.

Люди пояснюють, що Тисменичани – село не дотаційне. А наразі у Переріслянську ОТГ об’єднуються чотири дотаційні села. Тому адміністрація утримувала Тисменичани, щоби забезпечити спроможність Переріслянської ОТГ.

За словами Сергія Баланюка, ще одне недотаційне село, яке мало бути в Переріслянській ОТГ, втекло до Надвірнянської ОТГ. А від Тисменичан до Франківіська відстань складає усього 15 км по трасі. Попередньо, у 2015 році, планувалося, що тергромада мала об’єднувати вісім сіл із центром у Тисменичанах.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...