Мед Атлант

У Тлумачі вшанували пам’ять страчених вояків УПА Володимира Кріля та Степана Мандзюка

Традиційно у переддень Водохреща та Другого Святого вечора громадськість Тлумаччини збирається біля пам’ятного знаку безневинно страченим Борцям за волю України, щоб вшанувати пам’ять невинно убієнних вояків УПА Степана Мандзюка та Володимира Кріля.

У п’ятницю, 17 січня, вклонитись світлій пам’яті тим хто пішов з життя страшною смертю прийшли голова районної державної адміністрації Сергій Гаєвський, голова районної ради Василь Двояк, голова Тлумацької міської ради ОТГ Роман Круховський, духовенство, учні та вчителі Тлумацької ЗОШ І-ІІІ ступенів, громадськість міста.

18 січня 2020 року мине 75 років з того часу як співробітники НКВС стратили за підтримку і допомогу загонам УПА працівника міліції, родом з села Горигляди, 23-річного Володимира Кріля та 19-річного стрільця УПА, пропагандиста, референта боївки «Голуба» Степана Мандзюка (псевдо «Аскольд»).
Про жертовний подвиг земляків, які не скорилися ворогові та в боротьбі за волю України не дожили до сьогоднішніх днів у своєму виступі говорилв директор Тлумацької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Володимир Посацький.

Учасники заходу поклали до підніжжя пам’ятника героям квіти, запалили свічки та вшанували хвилиною мовчання усіх, хто поліг у боротьбі за волю і незалежність України.

Поминальну панахиду за загиблими воїнами УПА відправили декани Тлумацьких Деканатів УАПЦ о.Василь Стадник та УГКЦ о. Павло Дутчак.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...