Мед Атлант

У яких колодязях на Прикарпатті підвищений вміст нітратів – дослідження

У 4 кварталі минулого року “Івано-Франківський ОЛЦ МОЗ” обстежив 754 індивідуальних колодязів, вода з яких використовується для споживання дітьми віком до 3-х років. Перевищений вміст нітратів виявлено у 63 пробах, що становить 8,36 %.

Найбільше вміст нітратів встановлено у пробах води з індивідуальних криниць Тлумацького та Снятинського районів. Протягом кварталу фахівцями лабораторій установи обстежено 7 із наявних 10 громадських каптажів за санітарно-хімічними та мікробіологічними показниками. Всього досліджено 18 проби води, в жодній пробі не виявлено перевищення вмісту нітратів, інформують в “Івано-Франківському лабораторному центрі МОЗ”.

Фото ілюстративне.

Обстежено 63 громадські колодязі, із них досліджено 63 проби води за санітарно-хімічними та 62 проби води за  мікробіологічними показниками. Перевищення за вмістом нітратів виявлено в 9 пробах води з громадських колодязів  в Тлумацькому районі.
Фахівці провели роз’яснювальну роботу з батьками дітей віком до 3-х років щодо неприпустимості використання води з індивідуальних криниць для приготування дитячого харчування.
Надані рекомендації щодо  проведення очистки криниць та знезараження води в індивідуальних криницях де було виявлено нестандартні результати досліджень води за санітарно-хімічними (підвищений вміст нітратів) та за мікробіологічними показниками. Після очистки криниць запропоновано провести повторний лабораторний контроль питної води.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...