Мед Атлант

Минулоріч прикарпатці оформили 56 тис. ID-карток

Упродовж 2019 року мешканці оформили в Івано-Франківській області 56623 національні паспорти у вигляді ID- картки.

Про це інформують у Міграційній службі Івано-Франківської області.

Роком раніше було оформлено 45932 паспорти громадянина України.

Звертаємо увагу на те, що першу ID-картку можна оформити у підрозділі міграційної служби чи ЦНАП виключно за місцем реєстрації, – інформують у службі.

Перший паспорт громадянина України (ID-картка) оформляється протягом місяця після досягнення  14 років БЕЗКОШТОВНО. Після 14 років ID-картка є необхідним документом для оформлення закордонного паспорта, реєстрації на ЗНО та у будь-яких інших випадках, коли треба посвідчити особу і підтвердити громадянство України, нагадують у Державній міграційній службі України.

Оформити ID-картку можна у підрозділі ДМС або ЦНАП за місцем реєстрації. Чат-боти ДМС у Viber і Telegram (прямі переходи тут https://dmsu.gov.ua/services.html) нададуть вам індивідуальний перелік необхідних документів, допоможуть записатися в електронну чергу, а в подальшому – слідкувати за станом

Оформлення документа аж до моменту його отримання. Термін оформлення першої ID-картки – 20 робочих днів; перший паспорт, оформлений у 14 років, має термін дії 4 роки.

ВАЖЛИВО:
– написання у паспорті прізвища та імені латиницею можна перевірити онлайн за допомогою сервісу ДМС “Транслітерація” https://bit.ly/30i5lrp

– у разі необхідності транслітерація прізвища та імені може бути виконана відповідно до їх написання у документах, раніше виданих на ім’я особи або її батьків – на підставі письмової заяви та документа, що підтверджує зазначений факт.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...