Мед Атлант

У Франківську вшанували пам’ять загиблого атовця

Учора, 18 січня, у меморіальному сквері Івано-Франківська відбулася панахида за Григорієм Семанишином.

Про це інформують пресслужба міського голови.

Він загинув 4 роки тому, захищаючи східні кордони країни та наш спокій удома. Ми пам‘ятаємо, бо Герої не вмирають! – йдеться у повідомленні.

Фото пресслужби міського голови.
Григорій Семанишин закінчив івано-франківську ЗОШ № 5. Був одружився 7.02.1996 року, у м. Івано-Франківську по вул. Надвірнянська проживав із дружиною Леся і з донькою Семанишин Веронікою, після розлучення 2009 році переїхав у село Горохолино де колись проживала його бабця. Другий раз одружився 2015 році на Світлані — дітей не було. Майстер спорту з боротьби.

Поїхав працювати далекобійником до Польщі. 2013 року, перебуваючи в Німеччині, довідався про Майдан. 18 січня 2014-го він був на Хрещатику.

На початку червня з Майдану добровольцем поїхав у зону бойових дій, псевдо «Семен», начальник штабу Окремої тактичної групи імені капітана Воловика Добровольчого Українського Корпусу «Правий сектор». Двічі був на зачистці Карлівки, одним із перших відстоював ДАП. За його словами, в одному з боїв загін з 36 чоловік протистояв проти ополченців, серед яких були і «спецназівці», під час атаки загинуло 3 вояки та 1 поранений, втрати у противника оцінено десятками убитих.

Від його псевда «Семен» назвали бойову групу «Семінарія». Брав участь у боях за Іловайськ, Дебальцеве, Опитне, Піски. 18 січня 2016-го загинув поблизу ДАП — від тяжкого поранення, із групою повертався з завдання, підірвався на розтяжці. Лікарі боролися за його життя, але їм це не вдалося.

22 січня 2016-го похований із військовими почестями в місті Івано-Франківськ, Меморіальний сквер. Увесь шлях похоронної процесії був викладений свічками, люди проводжали на колінах.

Без Григорія лишилися від першого одруження донька Вероніка і вагітна на той час друга дружина Світлана, батьки Зінаїда та Петро. 27 березня 2016-го друга дружина Григорія народила хлопчика. Таким чином залишилось двоє дітей — Вероніка і син, який народився 2016 році.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...