Мед Атлант

У Франківську судили “маршрутного” крадія

Нещодавно в Івано-Франківську засудили «маршрутного» крадія.

Як йдеться у матеріалах справи, чоловік був раніше засуджений. Він, маючи не зняту та не погашену в установленому законом порядку судимість, скоїв злочини повторно.

Так, 17 квітня минулого року близько 12 год 30 хв він сів у маршрутку №44. Там побачив жінку, яка стояла біля водія в салоні, на плечі мала сумку.

У транспорті було багато пасажирів. Обвинувачений непомітно розщепив замок і викрав гаманець, в якому знаходились грошові кошти в сумі 585 грн., 150 євро (згідно курсу НБУ станом на 17.04.2019 – 4530 грн.) та 230 злотих (згідно курсу НБУ станом на 17.04.2019 – 1621,10 грн). Після цього він вийшов з маршрутки.

Окрім цього, 17 квітня близько 13 год 40 хв чоловік теж у маршрутці №44 викрав кошти в іншої жінки – 580 грн.

У судовому засіданні чоловік вину визнав повністю, підтвердив обставини вчинених злочинів. Викрадені речі першій потерпілій повернув. У вчинених злочинах щиро розкаявся, просив врахувати незадовільний стан здоров`я та  суворо його не карати.

Суд встановив, що чоловік злочини вчинив до постановлення попереднього вироку Львівського апеляційного суду від 02.12.2019, за яким його засуджено за злочин, передбачений ч.2 ст.185 КК України до покарання у виді позбавлення волі на строк 2 роки, що набрав законної сили, а тому покарання йому слід призначити з застосуванням ч.4 ст.70 КК України, шляхом поглинення менш суворого покарання за попереднім вироком Львівського апеляційного суду від 02.12.2019 більш суворим призначеним покаранням за цим вироком. У строк покарання, остаточно призначеного за сукупністю злочинів, слід зарахувати покарання, відбуте ним частково за попереднім вироком Львівського апеляційного суду.

Чоловіка суд визнав винним та призначив йому покарання –  позбавлення волі на термін два роки та один місяць.

На підставі ч.4 ст.70 КК України, шляхом поглинення менш суворого покарання  за попереднім вироком Львівського апеляційного суду від 02.12.2019 більш суворим  призначеним покаранням за даним вироком, визначити остаточне покарання –  позбавлення  волі на строк два роки  один  місяць. Зарахувати в строк призначеного покарання часткове відбуте ним до вступу даного вироку в законну силу покарання за попереднім вироком Львівського  апеляційного  суду  від  02.12.2019, – йдеться у вироку.

Читайте також: Під вартою житель Маріуполя, що обвинувачується в торгівлі людьми на Прикарпатті.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...