Мед Атлант

Чи захистить маска від коронавірусу: МОЗ дає поради українцям

Маски не дають стовідсоткового захисту від інфекцій, що передаються повітряно-крапельним шляхом, тому використовувати їх слід разом з іншими засобами захисту.

Поради оприлюднив Центр громадського здоров’я МОЗ у Facebook.

Передача нового коронавірусу між людьми відбувається лише повітряно-краплинним шляхом, маска не дає абсолютного захисту, тому використовувати її слід із іншими засобами захисту, щоб не створювати помилкового відчуття безпеки, – повідомляють в ЦГЗ.

Водночас у разі використання маски як індивідуального захисту медики радять звертати увагу на те, що вона повинна покривати ніс і рот; повинна щільно прилягати, без відступів по краях; замінювати маску слід щойно вона стала вологою; не чіпати центральну частину маски руками; не використовувати маску повторно.

Людям з будь-якими респіраторними симптомами необхідно носити маску, щоб не поширювати інфекцію, – наголосили в ЦГЗ.

Здоровим людям потрібно уникати великих скупчень, особливо у закритих приміщеннях. Усім медичним працівникам необхідно носити звичайну маску під час роботи із пацієнтами з підозрою, і використовувати респіратор рівня N95 і вище під час проведення маніпуляцій, таких як бронхоскопія тощо, зазначається в повідомленні.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...