Мед Атлант

Франківський “Сендвіч-бар”, в якому отруїлися іноземні студенти, може знову працювати

Заклад харчування “Сендвіч-бар”, в якому отруїлися іноземні студенти, може відновити свою роботу, оскільки на даний час винесено розпорядження Головного управління про його тимчасове закриття на 10 днів.

Про це повідомила начальниця Івано-Франківського міського управління ГУ Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Ірина Онищук в ефірі передачі “Тема дня” на Суспільному Карпати.

“16 порушень зафіксовано по закладу “Сендвіч-бар”на вулиці Пасічній в Івано-Франківську. Він не був зареєстрований в Єдиному державному реєстрі. Персонал недотримувався особистої гігієни. Було порушено умови прийому харчових продуктів, їхнього зберігання і готування, порушено товарне сусідство, контроль температурного режиму. Також для приготування їжі використовували воду невідомого походження”, – поінформувала Ірина Онищук.

Також вона додала, що після усунення усіх недоліків, проведуть ще одну перевірку з відбором проб. Якщо не виявиться порушень, “Сендвіч-бар” зможе працювати далі.

На цей заклад накладуть штрафні санкції, передбачені Законом України “Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти” (ст. 65). Штраф для фізичних осіб становить від 3 до 40 мінімальних заробітних плат, для юридичних – від 5 до 50 мінімальних зарплат.

Начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Віталій Фіглевський повідомив, що матеріали передали правоохоронцям.

“Слідчі органи мають дослідити ступінь вини у ситуації, що сталася. Якщо це буде доведено, може бути кримінальна відповідальність”.

До слова, 27 січня було госпіталізовано вісім студентів медуніверситету до Івано-Франківської обласної клінічної інфекційної лікарні з попереднім діагнозом “харчова токсикоінфекція”. Стан студентів-іноземців, які потрапили в лікарню з отруєнням, – середньої важкості.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...