Мед Атлант

У Франківську відзначили четверту річницю патрульної поліції

Сьогодні, 31 січня, патрульна поліція Івано-Франківська відзначає четверту річницю.

Олег Костенко зауважує, відчутно, що поліцейські почали довіряти самі собі. Зріс і рівень довіри до поліції у суспільстві. За чотири роки відбулися позитивні зміни – управління з міського перетворилося на обласне, було створено підрозділ «ТОР».

Насправді у нас все добре. Зараз некомплект у батальйоні – бракує сім осіб. На сьогоднішній день оголошений конкурс на 10 вакансій. За минулий рік близько 20 людей перевелися в Головне управління. Набір триває майже постійно, – каже Костенко.

Усього в управління працюють близько 260 людей. Не вистачає людей в апараті Управління. Жінки, а їх тут близько 30 %, у патрульній на рівні з чоловіками.

З цієї нагоди в Управлінні патрульної провели урочистості. Рівно чотири роки тому 208 франківських патрульних присягнули українському народові. Франківськ був 11 містом, де запрацювала патрульна.

Любов Оліградська, старший лейтенанти, працює в патрульній від самого початку.

Поліція – не тільки чоловіча справа, трохи важко було жінкам – все таки нічні зміни. Однак дівчата завжди відчували підтримку, зауважує патрульна.

Молодший лейтенант Ігор Жураківський працює патрульним з червня 2018 року, йому 24 роки. Розповідає, виклики бувають зараз різними. Патрульний каже, що свою роботу не поміняв би. Звісно, буває важко, особливо тоді, коли людина помирає на очах.

Урочистості розпочалися з виконання Гімну України та хвилини мовчання за патрульними, що загинули при виконанні своїх обов’язків.

З вітальним словом виступив начальник Управління патрульної поліції області Олег Костенко: “Пишаюся, що ви є патрульними поліцейськими. Дякую, що вдень і вночі стоїте на захисті франківців”.

За високу професійну майстерність та з нагоди річниці патрульних нагородили подяками.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...