Мед Атлант

Жінці, яка продавала розведений спирт, присудили 64 тис.грн. штрафу

28 січня Івано-Франківський міський суд виніс вирок жінці, яка продавала розведений спирт.

Як зазначається у матеріалах справи, на початку жовтня 2019 року у Франківську вона почала купляти у невстановленої особи спирт, по двадцять літрів щоразу у двох поліетиленових каністрах. Потім розводила його з водою та продавала у квартирі.

Встановлено, що двічі продала чоловіку по 0,5 літра фальсифікованого алкогольного напою, який знаходився у поліетиленових пляшках об’ємом 0.5 л по 40 гривень за кожну пляшку. Так вона отримала незаконний прибуток.

Слід зазначити, що жінка не була зареєстрована як суб’єкт підприємницької діяльності та не мала згідно Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» ліцензії на здійснення торгівлі алкогольними напоями.

Суд визнав жінку винуватою у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.204 КК України, та призначити їй покарання із застосуванням ст.69 КК України у виді штрафу в розмірі 3750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що в грошовому виразі становить  63 750 гривень з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...