Мед Атлант

Реєстрація та особливості ЗНО-2020

З 3 лютого в Україні стартувала реєстрація для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні, яке відбудеться 21 травня.

Щоб зареєструватися для участі у ЗНО, треба створити й оформити реєстраційну картку, сформувати пакет документів і передати його в регіональне управління Українського центру оцінювання якості освіти.

Реєстрація триватиме до 24 березня, до 17 березня необхідні комплекти документів учнів можуть надсилати керівники навчальних закладів.

Як розповіла в ефірі Українського радіо начальниця відділу інформації та комунікації з громадськістю УЦОЯО Ірина Клименко, цього року не очікуються нововведення під час проведення ЗНО.

Зокрема, як і минулого року незалежне оцінювання розпочнеться математикою і завершиться хімією.

Цього року іспит з математики ще складатимуть на вибір, а вже з наступного – всі без винятку учасники тестування, – заявила Клименко.

Вона додала, що до вступу до університетів чинними є сертифікати, тобто, результати ЗНО, 2017-го, 2018-го і 2019-го років. Виняток – результати з іноземних мов за 2017-й рік, оскільки з 2018-го є таке завдання як аудіювання.

За даними центру оцінювання якості освіти, переклад завдань сертифікаційних робіт з історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії буде кримськотатарською, молдовською, польською, російською, румунською та угорською мовами.

Загалом зовнішнє незалежне оцінювання відбуватиметься з одинадцяти навчальних предметів.

Очікується, що у 2020 році кількість осіб, які проходитимуть ЗНО, складає понад 346 тисяч осіб.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...