Мед Атлант

Суд обрав запобіжний захід для студенки-іноземки, яку підозрюють у замовленні вбивства колишнього чоловіка

Сьогодні, 5 лютого, франківський міський суд обрав запобіжний захід для студенки-іноземки, яку підозрюють у замовленні вбивства колишнього чоловіка.

Прокурор Безрукий подав клопотання про те, щоб опитали ще одного свідка у справі. Його покази долучили до матеріалів справи. Захисник попросив перерву для ознайомлення з матеріалами.

Суддя у справі – Олег Шамотайло. Після перерви судове засідання проводовжили.

Це не є належний доказ. Особу встановлено. Але не вказано, на основі якого документу, – зазначив захисник про клопотання, яке подав прокурор щодо опитаного свідка.

Прокурор подав клопотання до суду щодо тримання під вартою підозрюваної на 60 діб без визначення розміру застави.

Захисник заперечив проти клопотання прокурора. І попросив суд застосувати щодо затриманої міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту або у вигляді внесення застави.

Судобрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права на заставу. Жінка перебуватиме у СІЗО 50 днів до 23 березня включно.

Нагадаємо, що в Івано-Франківську співробітники Служби безпеки України попередили замовне вбивство громадянина однієї з країн Євросоюзу та затримали організаторку злочину.

Оперативники спецслужби отримали інформацію, що підозрювана, яка навчається в одному з вишів обласного центру, підшукує виконавця для здійснення вбивства, повідомляє СБУ

Правоохоронці встановили, що підозрювана планує «прибрати» свого колишнього чоловіка. Мотивом стало те, що після розлучення їхня спільна дитина залишилася з батьком, а саму жінку суд зобов`язав сплачувати аліменти.

Життя колишнього чоловіка вона оцінила в 4,3 тисячі доларів США. При цьому вбивство мало бути скоєне за кордоном та виглядати як нещасний випадок, що забезпечило б їй алібі.

Правоохоронці затримали підозрювану та «кілера» у момент передачі авансу – $500 поряд із будинком, де жінка винаймала квартиру.

У межах відкритого кримінального провадження за п. 11 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене на замовлення) Кримінального кодексу України зловмисниці оголошено про підозру.

Санкція статті передбачає позбавлення волі строком до 15 років.

Заходи із попередження злочину проводились спільно зі слідчими Головного управління Нацполіції під процесуальним керівництвом прокуратури області.

Про затримання іноземної громадянки повідомлено консульство іноземної країни.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...