Мед Атлант

У “Слузі Народу” розповіли, чому потрібно підвищувати пенсійний вік

Голова парламентського комітету з питань соцполітики Галина Третьякова заявила, що підвищення пенсійного віку – невідворотний процес, за її словами, вирівняти солідарний рівень пенсій можна тільки шляхом збільшення пенсійного віку, переє “ЕП“.

Президент проти. Володимир Олександрович дуже переймається темою пенсійного забезпечення. Не знаю, може, накладе вето на мої законопроєкти. Шляхів у нас два: виходити на пенсію раніше та отримувати пенсію, яка у нас є, або підвищувати пенсійний вік та отримувати більші пенсії, – сказала Третьякова.

На твердження про те, що МВФ підтримає підвищення пенсійного віку, голова комітету ВР відповіла:

Ймовірно. Підвищення пенсійного віку – невідворотний процес. Є дослідження Світового банку. У ньому йдеться про те, що у 2030 році при параметрах нинішньої солідарної системи у нас пенсію за формулою будуть отримувати 40% громадян. Усі інші будуть отримувати мінімальну пенсію.

Ми включили у солідарну систему ФОП, які сплачують близько 800 грн єдиного податку, а претендують на 1 600 грн мінімальної пенсії. Якщо ми піднімемо прожитковий мінімум до 4 тис грн, то вони теж сплачуватимуть мінімум, а зобов’язань держава візьме на себе в чотири рази більше.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...