Мед Атлант

На Франківщині затримали рецидивістів, що вимагали 30 тис. доларів у підприємиці

Співробітники Служби безпеки України затримали в Івано-Франківській області групу зловмисників, які погрозами вимагали у комерсантки чималу суму грошей або передачу прав на її бізнес.

Оперативники СБУ отримали інформацію про те, що невідомі особи вимагають у місцевої мешканки 30 тисяч доларів США або як альтернативу – переоформлення на них бізнесу, розташованого в центрі міста, орієнтовною вартістю 60 тисяч доларів. У випадку відмови зловмисники погрожували облити жінку кислотою, повідомила пресслужба СБУ.

На підтвердження серйозності намірів вони пошкодили фасад приміщення, де жінка вела комерційну діяльність, побили вікна та скляні двері.

Співробітники СБ України встановили, що зловмисники раніше відбували покарання в місцях позбавлення волі. Після звільнення підтримували тісні зв’язки з криміналітетом за ґратами. Навів вимагачів на жінку її колишній знайомий, затриманий СБУ та засуджений за контрабанду наркотиків минулого літа.

Деталі вимагання він узгоджував зі зловмисниками з-за ґрат. Правоохоронці затримали трьох вимагачів на одній із вулиць міста. У межах розпочатого кримінального провадження за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України готується повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу організатору та одному зі спільників. Зловмисникам загрожує від семи років позбавлення волі.

Документування злочину відбувалося спільно з Головним управлінням Національної поліції за процесуального керівництва прокуратури області.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...