Мед Атлант

Галич, Бурштин, Снятин: 10 міст Франківщини можуть стати селищами

Наприкінці січня Кабін подав у ВР законопроєкт №2804 «Про засади адміністративно-територіального устрою України». Ним передбачено, що статус міста зберігатимуть лише ті населені пункти, у яких проживає понад 20 тис. населення. А понад 5 тис. і менше 5 тис. – селище і село відповідно.

“Місто є населеним пунктом з переважно компактною забудовою, загальною чисельністю населення не менше ніж 20 тисяч жителів, на території якого розташовані промислові і переробні підприємства, підприємства комунального господарства, житловий фонд, та який має розвинуту соціальну, комунальну і транспортну інфраструктуру.

Селище є населеним пунктом, загальною чисельністю населення не менше ніж 5 тисяч жителів, утворення та розвиток якого пов’язані з розташуванням на його території підприємств, залізничних вузлів, гідротехнічних, інших споруд і об’єктів, та який має соціальну, комунальну і транспортну інфраструктуру.

Село є населеним пунктом, загальною чисельністю населення менше 5 тисяч жителів, який має соціальну, комунальну і транспортну інфраструктуру.

Міста належать до міських, а селища та села — до сільських населених пунктів”

Як підрахували в УГП, так, в один день із мапи України можуть зникнути 797 міст і селищ.

“Зокрема, і 10 міст на Івано-Франківщині. Галич (6 406), Бурштин (15 370), Снятин (10 210), Тисмениця (9 720), Городенка (9 508), Тлумач (8 632), Рогатин (8 461), Косів (8 278), Яремче (8198) та Болехів (10 770) потенційно можуть стати селами”.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...