Мед Атлант

Прикарпаття потребує заводу з утилізації відходів м’яса, – Держпродспоживслужба

За 2019 рік у процесі м’ясовиробництва в області утворилося майже 24 тис тонн відходів тваринного походження.

Про це повідомили сьогодні, 14 лютого, в Головному управлінні Держпродспоживслужби Івано-Франківської області, інформує Репортер.

5,6 тонн відходів м’яса утилізували на території інших областей і 5,5 тонн на утилізаційних установах, які встановлюють на самих на виробництвах. Також 12,5 тонн відправили на біотермічне знезараження.

Є велика потреба у будівництві такого заводу, – каже Роман Гурський, начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області. – М‘ясо-кісткова мука користується попитом на світовому ринку. Найближчий до нас завод аж у Хмельницькому, який практично не працює, а наші великі підприємства, наприклад птахофабрики, утилізовують свої відходи аж в селищі міського типу Літині, Вінницької області.

Єдине, що потрібно для побудови такого заводу – дозвіл громади на будівництво. Зараз Держпродспоживслужба шукає інвесторів для будівництва сучасного заводу. Та за словами Гурського, поки вони не можуть надати ділянку під будівництво, адже вона має бути досить великою – 4 гектари.

Читайте також: Франківський молокозавод оштрафують на 70 тисяч.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...