Мед Атлант

Біля UA: КАРПАТИ відбувся мітинг

Сьогодні, 25 лютого, біля приміщення Івано-Франківської філії Суспільного відбулася акція проти змін у роботі регіональних мовників.

Близько сорока мітингувальників вимагали припинити впровадження Концепції регіонального мовлення Суспільного на 2020 – 2021 роки, що була ухвалена Наглядовою радою мовника 2 грудня 2019 року.

На думку учасників мітингу, передбачена у Концепції зміна принципів виробництва контенту загрожує подальшому існуванню Івано-Франківської філії.

Це добре, коли продакшн-студії роблять хороші програми і ми можемо транслювати їх на Суспільному. Нас лякає ця цифра — половину усього контенту на аутсорс. І нас лякає, кому будуть віддані ці гроші з державного бюджету. Мені найбільше «болить» радіо, бо я досі була лінійним продюсером радіомовлення. І мене болить, що, фактично, знищується розгалужене радіо у регіонах. З 3-ох годин 10-ти хвилин, які ми маємо зараз, нам залишать 1 годину 30 хвилин у будні. Телебачення зараз має 6 годин власного мовлення. Це мало. Зараз має залишитися 1 година.1-на інформаційна година, — заявляє учасниця акції, редакторка UA: Українського радіо Карпати Наталія Асатурян.

У нас на даному етапі — зменшення обсягу ефіру і, відповідно, рано чи пізно нам скажуть «Вас забагато!», — висловила на акції занепокоєння керівниця проєкту «Тема дня» на UA: КАРПАТИ Олена Нечвідова. — Аутсорс – це люди ззовні. В Івано-Франківську є багато приватних медійників, які роблять хороше відео та мають хорошу техніку, значно кращу, ніж у нас.

Менеджерка Наталія Кияницька поспілкувалася із організаторами протесту і запевнила, що UA: КАРПАТИ, як і всі інші філії Суспільного, продовжує мовлення, а глядачі і слухачі вже з наступного сезону побачать суттєве збільшення регіональних програм в ефірі. Вже в березні буде оголошено відкритий конкурс проєктів для регіонального телебачення і радіо.

Дякую вам за те, що вболіваєте за майбутнє UA: КАРПАТИ та за Суспільне мовлення в цілому. Запевняю вас, що Івано-Франківська філія і надалі залишатиметься відкритим неупередженим медійним майданчиком в регіоні, де говорять про важливі проблеми краю, — звернулася до пікетувальників Наталія Кияницька. — Цьогоріч на UA: КАРПАТИ буде змінено принцип виготовлення контенту: над частиною команда штатних працівників працюватиме тут, на місці, ще частину — виготовлятимуть спільно з іншими філіями. Крім цього, невдовзі стартують відкриті конкурси ідей, куди можуть подаватися всі охочі. Фінансування регіональних філій цьогоріч збільшено на третину в порівнянні з 2019-им роком, а грошей на регіональний контент Суспільного з бюджету виділено вдесятеро більше, ніж торік. Ваша підтримка сьогодні доводить, що реформа Суспільного рухається в правильному напрямку.

Нагадаємо, Концепція регіонального мовлення у 2020-2021 передбачає:

  • налагодження ефективного використання виробничих потужностей та зміну способів доставки сигналу;
  • організаційну перебудову та перехід на проєктний менеджмент;
  • збільшення виробництва регіонального контенту за рахунок залучення зовнішніх продакшенів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...