Мед Атлант

У Тисмениці й надалі періодично відключатимуть електроенергію

У Тисмениці періодично відключають електроенергію.

Жителі скаржаться, що ще від листопада 2019 року в їхніх оселях майже на цілий день зникає світло, відтак не працюють електроприлади, а подекуди обігрівальні котли. Це призводить до того, що в будинках на цілий день зникає опалення, передає “Суспільне“.

Ситуацію намагався пояснити директор філії «Центральна» АТ «Прикарпаттяобленерго» Ігор Пархуць в ефірі “Теми дня”. Він повідомив, що такі відключення пов’язані із розчисткою траси, яка триває з 15 жовтня до 15 квітня.

В осінньо-зимовий період проводяться такі вимкнення планово. Законом заборонено проводити чистку траси в період, коли дерева набирають листя або ж просто продовжують свій ріст,- коментує Ігор Пархуць.

Тобто, зараз лише готують електрообладнання до оновлення.

Також під час прямого ефіру, відповідаючи на питання жителів Тисмениці, Ігор Пархуць повідомив, що обладнаня у філії «Центральній» АТ «Прикарпаттяобленерго» вже є достатньо зношеним, і буде заміненим:

Є відповідні терміни, графіки, – це все затверджується в Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики.

На 2020 рік буде заміна обладнання. Є вже сформовані об’єкти, які будуть проходити заміну обладнання. Мало того, не лише заміну обладнання. Встановлюватимуться додаткові розвантажувальні підстанції у вузлах якщо ми маємо перевантажені лінії, ми встановимо розвантажувальні підстанції, щоб зняти перевантаження.

Відтак жителі Тисмениці припускають, що їм доведеться терпіти незручності протягом всього 2020 року.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...