Мед Атлант

У Франківську відкрили модернізовану котельню. ФОТО

27 лютого у Франківську відбулося урочисте відкриття модернізованої котельні, що розташована на вулиці Довга, 68а.

Проект «Модернізація котельні по вул. Довга, 68а з установкою нового газового котла загальною потужністю 9 МВт» – одна з інвестиційних складових проекту “Реконструкція та модернізація системи централізованого теплопостачання міста Івано-Франківська”, який фінансується за кредитні кошти ЄБРР та грантові кошти уряду Швеції, повідомляють на сторінці ДМП “Івано-Франківськ теплокомуненерго”.

Виконавцем даних робіт є Компанія «ЕНЕРТЕКС», яка була визначена на основі відкритого тендеру за Правилами та політикою закупівель ЄБРР. Ціна Контракту: 736 922,12 Євро.

Котельня на вул. Довгій, 68а, загальною потужністю 23,1 МВт (20,559Гкал/год), забезпечує послугами з централізованого теплопостачання та гарячого водопостачання житловий сектор, бюджетні заклади та інших споживачів.

В котельні здійснюється якісне регулювання температури теплоносія в залежності від температури зовнішнього середовища. Існуюча теплова схема котельні здійснює відпуск теплоносія по температурному графіку 110-70 0С на потреби опалення та в неопалювальний період температура теплоносія дорівнює 65°С на потреби гарячого водопостачання. Режим роботи котельні для потреб опалення – цілодобово протягом 179 днів осінньо-зимового періоду, для потреб гарячого водопостачання для ІТП цілодобово та цілорічно.
До впровадження проекту на цій котельні експлуатувалося 3 водогрійних газових котли: КВГ-7,56 (1982р.), ТВГ-8М (1969р.), ТВГ-8М (1969р.), які були обладнані газовими пальниками для роботи на середньому тиску газу, автоматикою безпеки горіння та регулювання.

Відповідно до проекту в котельні було встановлено стальний водогрійний жаротрубний газовий котел потужністю 9 МВт (виробник ICI Caldaie S.p.A.(Італія), марка TNOX EN 9000), з тягодуттєвим обладнанням, автоматикою безпеки, автоматикою регулювання котлових параметрів з коефіцієнтом корисної дії не менше 92%. З повністю автоматизованим газовими пальником ( виробник Німеччина WeisHaupt маркаWM-G50/2-A, ZM-NR (Low NOx)) та автоматизованою системою захисту, димоходом, та окремою димовою трубою. Також було встановлено котел-утилізатор димових газів для 9 МВт нового газового котла, включаючи всі необхідні трубопроводи, засувки, датчики. Виконано заміну чотирьох мережних насосів (виробник Німеччина Wilo марка NL80/250-45-2-12) кожен потужністю електродвигуна 45 кВт з напором 80м вод. ст та витратою 120м3/год для роботи з існуючими частотними перетворювачами, та змонтовано автоматизовану систему хімводопідготовки (Grunbeck Delta-p) та автоматичну хімічну деаераційну установку (продуктивністю 7м3/год до 10 м3/год)

Також було виконано ремонт фасаду та приміщення котельні.
Загальний економічний ефект після впровадження проекту складе 4 875 тис. грн. в перший рік повноцінної роботи.
Зменшено споживання природного газу на 708 тис. м3 в рік.
Економія коштів за рахунок зменшення споживання газу 4487 тис. грн.
Зменшення споживання електроенергії складе 109 тис кВт/год в рік.
Економія коштів за рахунок зменшення споживання електричної енергії 388 тис. грн.
Зменшення викидів СО2, складе 0,186 тон в рік
Зменшення викидів складе Nox 0,466 тон в рік.
Термін окупності: 4,1 роки

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...