Мед Атлант

БК «Калуш-Juniors» став срібним призером всеукраїнського турніру. ФОТО

28-29 лютого в Івано-Франківську відбувся традиційний турнір з баскетболу пам’яті тренера-викладача Івано-Франківської ДЮСШ №2 Юрія Міщенка.

Цьогоріч у змаганнях взяли участь сім команд з Києва, Івано-Франківська, Богородчан та Калуша, інформують “Вікна”.

Калушани вперше за багато років взяла участь у цьому престижному турнірі. І у перший же день змагань БК «Калуш-Juniors» заявив про себе, перемігши господарів майданчика — команду ДЮСШ №2 з розгромним рахунком 38:8.

Наступного дня на калушан чекали два важкі поєдинки, які вирішували долю виходу у фінал. Їхніми суперниками були команда обласної ДЮСШ та вихованці баскетбольної академії, яка діє при БК «Говерла», що представляє Прикарпаття у вищій лізі баскетболу України. Цю команду на старті змагань вважали фаворитом і претендентом на золоті нагороди. Тому калуські баскетболісти неабияк переживали перед виходом на майданчик. До того ж, суботні зустрічі проводилися в тісному маленькому залі, що було для хлопців трохи незвично.

І якщо гра проти команди ДЮСШ видалася порівняно легкою, то поєдинок  з «Говерлою», як і передбачалося, видався доволі тяжким і виснажливим. Та все ж калушани не здавалися і боролися з суперниками на рівних. Коли ж БК «Калуш» вийшов уперед, у гру вступили, як це не прикро, судді, які вперто не помічали фоли з боку «Говерли», а свисток арбітра раз у раз лунав при найменшому порушенні правил калушанами. Звичайно ж, така несправедливість обурювала і гравців нашої команди, і тренера БК «Калуш» Олега Пелеха, який постійно апелював до суддівської бригади. Можливо, ця обставина і зіграла позитивну роль для наших баскетболістів, які, зібравши всю волю в кулак, вперто відстоювали свої позиції.

Як результат — БК «Калуш-Juniors» вирвав заслужену перемогу з мінімальним відривом — 26:25, а відтак став фіналістом у боротьбі за найвищі нагороди.

Гра за перше місце для нас була надзвичайно важливою, поділився з «Вікнами» капітан команди Роман Корольчук:

«Ми ще у перший день зрозуміли це, коли вперше побачили учасників команди з Києва. Найнижчий їх гравець був мого росту. Та й за віком вони були набагато старшими. Але ми перемогли «Говерлу» і були настроєні повезти додому «золото».

І, справді, фінальний матч був найбільш видовищним і динамічним. Не зважаючи на досить тісний майданчик, гравці обох команд демонстрували швидкісну і результативну гру. При чому рахунок на табло постійно вирівнювався. Переграти високих столичних баскетболістів у підбираннях та у грі під кільцем було просто неможливо. Калушани, в основному, надолужували прогаяне швидкісними контратаками і результативними кидками. Напруга на майданчику не зникала впродовж усіх чотирьох періодів. А останні хвилини поєдинку були найбільш драматичними.

За хвилину до завершення наша команда вела у рахунку з відривом у два очки. Нерви далися взнаки і арбітр зафіксував фол з боку когось з наших гравців. Кияни скористалися таким подарунком долі і точними штрафними зрівняли рахунок — 33:33. За калушан уболівали всі, хто був в ігровому залі. Усе йшло до овертайму, проте одна невеличка помилка при передачі м’яча зі грала вирішальну роль. За чотири секунди до завершення матчу кияни перехопили м’яч і точним кидком з-під кільця встановили свою мінімальну перевагу — 33:35.

Тренер команди, майстер спорту Олег Пелех поділився враженнями від гри:

Звичайно, хлопці трохи засмучені цією поразкою. Але я вважаю, що поступитися команді, у якій гравці зростом під два метри і старші на 3-4 роки, не є гріхом. Але вони тепер розуміють, що в спорті, навіть у дитячому, є багато несправедливості і потрібно з нею боротися якраз отакою впертою грою. Вони всі молодці. Цей турнір показав їхній бійцівський характер, ще більше згуртував команду, а це дуже важливо для їхнього подальшого спортивного росту.

Після завершення турніру відбулася церемонія нагородження. Команда БК «Калуш-Juniors», а саме: Роман Корольчук, Максим Чернецький (ЗОШ №7), Степан Лужний (ліцей №2), Нікіта Масалов, Арсеній Твардовський (ЗОШ №6), Орест Мудрик (Калуська гімназія), Арсен Чикулай (ЗОШ №3), Тарас Білий, Андрій Романюк, Ліза Павуш, Олександр Поліщук (ліцей №10) та Станіслав Куцела (ЗОШ №11) — отримала кубок, «срібні» медалі та грамоти.

«Бронзовими» призерами стали вихованці ДЮСШ №2, які у боротьбі за третє-чеверте місця здолали «Говерлу». Окремі нагороди були передбачені для кращих гравців турніру. У калуській команді цю номінацію завоював Арсеній Твардовський.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...