Мед Атлант

Окупанти відреагували на слова Шмигаля про постачання води

Влада окупантів не радить кримчанам в розрахунку економічних і стратегічних перспектив півострова покладатися на поставку води з України.

Джерело: так званий “віце-спікер кримського парламенту” Володимир Бобков, якого цитує РИА Новости, пише “УП“.

“Не варто нам в розрахунку економічних і стратегічних перспектив півострова розраховувати на поставку води з України, тим більше з огляду на застереження українського прем’єра-міністра про постачання води до Криму як територію України.

Поки у мене є абсолютна впевненість, що далі якихось точкових заяв справа не піде. Ми прекрасно розумінням, що питання постачання води до Криму – це предмет міждержавних домовленостей між Україною і Росією”, – зазначив Бобков.

Бобков в той же час сказав, що вітає “зміну тональності офіційних осіб, яка поступово змінюється в бік потепління і нормалізації відносин з Кримом”.

 “Ще три-чотири роки тому було складно собі навіть уявити, щоб взагалі хтось заїкнувся про постачання води на рівні офіційних осіб України. Але поки говорити, що стався якийсь кардинальний прорив ще не варто”.

Новопризначений прем’єр-міністр Денис Шмигаль у телевізійному ефірі програми “Право на владу” 5 березня заявив, що воду в окупований Крим треба подавати, тому що там живуть українці, а Крим – це Україна

Пізніше прем’єр написав пост у соцмережі, уточнюючи, що питання подачі води до Криму неможливо вирішити до деокупації півострова.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...