Мед Атлант

На Млинарській замінюють труби тепломережі

Теплові мережі, що прослужили не один десяток років, потребують заміни через зовнішню корозію.

Саме така аварійна ситуація сталася з мережею, прокладеною в середині 70-х років минулого сторіччя, що поєднує Головне управління Національної поліції в Івано-Франківській області, що на вулиці Млинарська, 2а з тепловим пунктом, що неподалік багатоквартирного житлового будинку на вулиці Млинарська, 40. Про це повідомляють на сторінці ДМП “Івано-Франківськ теплокомуненерго”.

Протягом років ця ділянка теплотраси діаметром 89 мм не ремонтувалася і за цей час корозія зробила свою чорну справу. А тут ще й каналізаційні стоки додали руйнівної сили корозії металу труб. Опалювальний сезон 2019/2020 тепломережа ще практично витримала, проте надалі експлуатувати без кардинальної заміни труб не реально.

Ця ділянка тепломережі не перебуває на балансі ДМП «Івавно-Франківськтеплокомуненерго», а належить до представників Національної поліції. Враховуючи ситуацію, що склалася, спеціалісти теплового району «Пасічна» розпочали роботи по заміні зношеної ділянки тепломережі. Після проведення земляних робіт і відкриття теплової мережі найгірші прогнози справдилися. Труби тепломережі вкриті товстим шаром іржі і перебувають у водному розчині стоків. Заміна окремих ділянок не дасть позитивного ефекту, бо приварювати нові труби практично не має до чого. Потрібна повна заміна цілої тепломережі від теплової камери.

Роботи по відкачуванню стоків та заміні зношених труб розпочато.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...