Мед Атлант

У Коломиї судили в’язня, який відмовився бути черговим по камері

5 березня Коломийський міськрайонний суд виніс вирок  в’язню, який відмовився бути черговим по камері.

Як зазначається у матеріалах справи, чоловіка засудив Нововолинський міський суд Волинської області за ст. 186 ч.2 КК України у 2017 році та призначив покарання у вигляді позбавлення волі на термін 4 роки та 4 місяці. Відбував покарання він у  “Коломийській виправній колонії №41” .

За час перебування в установі виконання покарання обвинувачений порушував встановлений порядок відбування покарання. Через це його взяли на профілактичний облік, 35 разів притягали до дисциплінарної відповідальності.

За чергове порушення встановлених заборон суд постановив перевести його до приміщення камерного типу на 1 місяць.

Обвинуваченого попередили про кримінальну відповідальність за злісну непокору законним вимогам адміністрації установи.

Однак чоловік на шлях виправлення не став, правильних висновків для себе не зробив та знову вчинив злісну непокору законним вимогам адміністрації установи виконання покарань.

Так 8 травня та 14 травня 2019 року він був черговим по камері. Однак категорично відмовився виконувати свої обов’язки. За це отримав стягнення у вигляді попередження, догана та сувора догана.

До обов`язків чергового камери входить доповідати про чисельність засуджених, які утримуються в камері , коли туди заходять представники адміністрації, стежити за збереженням камерного інвентаря, обладнання та іншого майна, одержувати для засуджених посуд і здавати його, стежити за чистотою в камері, прибирати камерний санвузол, а після закінчення прогулянки – двориків для прогулянок, мити бачок для питної води.

28 травня обвинувачений також був черговим по камері. Під час проведення покамерної перевірки адміністрацією установи категорично відмовився доповідати про чисельність засуджених, які утримуються в камері.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого злочину визнав та просив суд суворо не карати.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 391 КК України та призначити покарання у вигляді одного року позбавлення волі.

На підставі ст. 71 КК України до покарання за цим вироком частково приєднав невідбуту частину покарання за вироком Нововолинського міського суду Волинської області від 06.12.2017 року та остаточно визначив покарання у вигляді двох років позбавлення волі за сукупністю вироків .

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...