Мед Атлант

НБУ знезаражуватиме гривні через загрози, пов’язані з коронавірусом

Готівкова гривня, отримана Нацбанком у комерційних банках, залишатиметься у сховищах на два тижні, щоб запобігти ймовірності зараження коронавірусом працівників установи.

Про це заявив голова правління НБУ Яків Смолій, пише “Радіо Свобода”.

Та готівка, яка буде надходити від комерційних банків, два тижні не буде оброблятися, щоб убезпечити наших працівників. І тільки після цього ми будемо її обробляти, – сказав Смолій.

Після цього купюри сортуватимуть: непридатні знищуватимуть, придатні – знезаражуватимуть і повертатимуть в обіг, пояснив він.

Якій Смолій додав, що в Нацбанку достатні запаси готівкової гривні для того, щоб такі зміни не вплинули на фінансову систему.

Раніше керівництво Нацбанку повідомило, що настрої на ринку, спричинені коронавірусом, а також інші чинники, призвели до різкого зростання попиту на іноземну валюту, відтак НБУ виходить на ринок з валютними інтервенціями для згладжування коливань, на що вже використано 700 мільйонів доларів за останній тиждень. Водночас курс гривні в Україні і далі коливається, а чинники, які призвели до цього в НБУ назвали «суто психологічними».

В Україні розпочався карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції та для недопущення поширення COVID-19. Він триватиме три тижні – з 12 березня до 3 квітня.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...