Мед Атлант

На Прикапатті провадять службове розслідування щодо очільника Яремчанської поліції

Службове розслідування щодо рішення Яремчанської міської ради про недовіру начальникові місцевого відділення поліції Василю Банку провадять у поліції Івано-Франківської області.

Про це журналістам Суспільного повідомила начальниця сектору комунікації Головного управління нацполіції в області. Христина Максимчак.

Начальником Головного управління Нацполіції в Івано-Франківській області Володимиром Голубошем призначено службове розслідування щодо висловленої недовіри депутатами Яремчанської міськради начальнику місцевого відділення Нацполіції Василю Банку, якого на час перевірки відсторонено від посади. Службове розслідування провадять задля об’єктивної перевірки і встановлення всіх обставин та для того, щоб надати правову оцінку ситуації, яка склалася”, – каже Максимчак.

Очільниця пресслужби Нацполіції Прикарпаття наголошує: “Розслідування призначили, хоча у пункті 2 статті 87 Закону України “Про Національну поліцію” зазначено, що рішення щодо резолюції про недовіру керівнику підрозділу поліції може бути прийняте не раніше, ніж через один рік після його призначення на посаду. Начальник Яремчанського райвідділу нацполіції Василь Банк до рішення міськради про недовіру працював на цій посаді близько чотирьох місяців”.

Депутат Яремчанської міської ради Петро Куртяк роповів, що до такого рішення їх спонукали дії Василя Банка. Зокрема, начальника Яремчанського відділення нацполіції звинувачують у переслідуванні місцевих ветеранів АТО і ОСС через фальсифікацію кримінальних справ та безпідставні обшуки. Крім того, очільник районного відділення поліції ігнорував звернення місцевої влади про співпрацю.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...