Мед Атлант

Як змінились ціни на Прикарпатті у лютому

За даними Державної служби статистики, споживчі ціни в лютому 2020р. порівняно із січнем 2020р. як в Україні, так і в області знизилися на 0,3%.

Про це повідомили у пресслужбі Головного управління статистики в Івано-Франківській області.

На споживчому ринку області в лютому ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизилися на 0,5%. Найбільше (на 20,3%) подешевшали яйця. На 7,7–0,3% знизилися ціни на м’ясо птиці, соняшникову олію, свинину, сир і м’який сир (творог), безалкогольні напої, кисломолочну продукцію, масло.

Водночас на 4,4–0,4% подорожчали маргарин, риба та продукти з риби, рис, сало, сметана, макаронні вироби, хліб, фрукти, молоко, продукти переробки зернових, цукор. Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 1,5% в основному за рахунок подорожчання тютюнових виробів на 2,7%.

Зниження цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 3,0% відбулося в основному за рахунок зниження цін на природний газ на 12,2%. Разом з тим відбулося підвищення тарифів на водопостачання на 19,1%, каналізацію – на 12,8%.

Підвищення цін на транспорт у цілому на 0,5% в основному спричинено подорожчанням проїзду в залізничному пасажирському транспорті та автомобілів на 1,9% відповідно. Водночас на 1,1% подешевшали паливо та мастила.

У сфері відпочинку і культури ціни зросли на 3,4% за рахунок підвищенням плати за кабельне телебачення на 27,9%, подорожчання послуг кінотеатрів – на 8,9%, туристичних послуг – на 7,7%.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...