Мед Атлант

500 костюмів біозахисту: чи забезпечена Франківщина засобами захисту на випадок коронавірусу

Сьогодні, 18 березня, відбувся онлайн брифінг т.в.о. голови ОДА Віталія Федоріва щодо ситуації з коронавірусом.

На ньому Федорів зазначив, що область має майже 500 костюмів біозахисту. До завтра в “Центр екстренної медичної допомоги” мають доставити ще 300. В області є 175 тис нітрилових рукавиць, 100 тис медичних масок, понад 3164 распіраторів, 1100 штук захисник окулярів, 221 захисний щиток, 335 медичних фартухів, 6000 антисептиків, 102 інфрачервоні термометри та 31 розпилювач.

У зв’язку з епідеміологічною ситуацією, яка зараз є, матеріали розходяться швидше. Але ми працюємо, щоб поповнювати запаси, – наголосив т.в.о. голови ОДА.

 

Федорів додав, що дуже складна ситуація з апаратами ШВЛ. Їх в області є 110 штук, найближчим часом очікують ще 10.

Звертаюсь до органів місцевого Може буде така потреба, щоб передати з іншим лікарень апарати ШВЛ в обласну інфекційну лікарню. Ми сьогодні прийняли такі рішення, що поступово пацієнтів інфекційної лікарні переведемо до монолікарень, щоб було більше місця, – сказав він.

Також Федорів додав, що в області є 455 інфекційних ліжок. Зараз в інфекційній лікарні перебуває 9 хворих з підозрою на коронавірус. За його словами, Франківщина, як і вся Україна, очікує до кінця тижня на експрес тести на визначення коронавірусу.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...