Мед Атлант

У Польщі українським заробітчанам автоматично продовжать візи й дозволи на роботу

Трудові мігранти з України можуть розраховувати на автоматичне продовження терміну дії робочих віз та дозволів на роботу.

Про це йдеться в антикризовому пакеті для економіки Польщі на суму 212 млрд злотих (понад 45 млрд євро), про який поінформували президент Польщі Анджей Дуда та прем’єр-міністр країни Матеуш Моравецький, передає “Укрінформ”.

Працівникам з України автоматично буде продовжено візи й дозволи на працю,- йдеться в одному з пунктів пакету економічної допомоги.

Загалом, антикризовий пакет у Польщі складатиметься з п’яти основних блоків: захисту робочих місць, підтримки системи охорони здоров’я, безпеки фінансової системи, підтримки підприємництва, а також розвитку інвестицій в публічному секторі.

Зокрема, підприємцям, які у зв’язку з епідемією коронавірусу матимуть значне зниження доходів, держава покриє 40% зарплат працівникам до рівня середньої зарплати, інші 40% має покрити працедавець.

Крім того, особи, які працюють по договору доручення та договору підряду, зможуть очікувати від держави на допомогу у розмірі 80% від прожиткового мінімуму.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...