Мед Атлант

Не словами, а вчинками: громадськість і бізнес Франківщини об’єднуються у боротьбі з коронавірусом

В регіонах України, де відчувається суттєвий дефіцит медичного обладнання та засобів, необхідних для боротьби з епідемією коронавірусу, представники соціально відповідального бізнесу та громадськість активно долучаються у поміч медичним закладам.

Днями Івано-Франківська обласна клінічна лікарня отримала два апарати штучної вентиляції легень від бізнесменів та громадськості міста. Один апарат реанімаційному відділенню лікарні передала громадська організація “Hazard”, створена на базі одноіменного спортивного клубу, а другий – команда ресторанів “Cruce de Gustos” і “Прованс” та їх власник Тарас Белз.

Зараз країна стоїть перед серйозним випробуванням. Наша мета – закликати людей долучатись до допомоги медичним закладам країни. Ми також хочемо подякувати гостям наших закладів, які теж стали меценатами допомоги обласній лікарні – ці апарати куплені в тому числі за кошти наших гостей, – розповів Тарас Белз.

Також, за словами Тараса Белза, впродовж двох тижнів очікується прибуття ще одного апарата штучного дихання для клінічної лікарні селища Богородчани.

Громадська організація “Hazard” на постійній основі займається благодійністю, пов’язаною із розвитком спорту, і ми просто не могли стояти осторонь в ситуації із поширенням вірусу COVID-19, що склалася. Саме тому наша команда вирішила допомогти та подарувати апарат штучної вентиляції легенів, щоб у разі збільшення хворих на коронавірус, лікарні були готові рятувати пацієнтів, – розповіли хлопці з громадської організації “Hazard”Давид Харебава та Василь Стримбіцький.

За їхними словами, наразі в планах громадської організації та бізнесменів придбання ще декількох апаратів штучної вентиляції легенів для лікарень міста та області, а також закупівля масок та засобів дезінфекції.

Лікарням зараз важко закуповувати необхідне обладнання, а воно дуже потрібне, для порятунку важкохворих у разі погіршення ситуації, – додав Давид Харебава.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...