Мед Атлант

В селі на Калущині сільська рада збирає інформацію про людей, як повернулися з-за кордону

Через соціальні мережі влада села Голинь Калуського району оприлюднила звернення до жителів села з проханням до односельчан, які повернулися з-за кордону, зголоситися.

У дописі в соціальній мережі Facebook йдеться:

«Шановні, дорогі голиняни, які прибули із закордону!!! Повідомте про Ваш приїзд сільську раду!!! Це Ви можете зробити будь-яким шляхом, фейсбук, електронна пошта сільської ради [email protected] чи телефоном».

Для чого місцева влада збирає таку інформацію? Як повідомила у коментарі «Вікнам» секретар Голинської сільської ради Оксана Лилак, таким чином у селі проводять профілактичну роботу щодо попередження занесення коронавірусної інфекції жителями, які повернулися з-за кордону. Працює це так: людина інформує сільську раду про свій приїзд, відтак до неї приходить сімейний лікар для перевірки стану здоров’я та бесіди. Також людям надають рекомендації щодо необхідності самоізоляції.

За словами Оксани Лилак, станом на ранок понеділка, 23 березня, сільську раду про своє прибуття з-за кордону вже повідомили 17 жителів Голиня. Секретар сільської ради зазначає:

«Люди з розумінням ставляться до такої ініціативи. Сьогодні буквально зателефонувала жінка і повідомила про свій приїзд та про те, що не виходить за межі подвір’я та не спілкується з сусідами».

Раніше йшлося, що в Калуші просять зголоситися осіб, які повертаються з-за кордону за цілодобовим номером 6-00-26.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...