Мед Атлант

Через посилення карантинних заходів діти повинні бути в масках та з супроводом дорослих

Віднині, з 6 квітня, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України щодо посилення карантинних заходів, запроваджено нові обмеження, спрямовані на запобігання поширенню коронавірусної інфекції, в тому числі серед дітей.

Зважаючи на це, ювенальні поліцейські Івано-Франківщини активно проводять профілактичні заходи для недопущення зростання захворюваності серед юних прикарпатців.

Водночас працівники ювенальної превенції наголошують, що прагнуть передусім не покарати тих, хто не виконує вимог Уряду і лікарів, а попередити правопорушення та головне – убезпечити дітей.

Поліцейські, зокрема, роз’яснюють батькам, що відсьогодні і до 24 квітня 2020 року дорослим та дітям заборонено перебування в громадських місцях без вдягнутих засобів індивідуального захисту, тобто респіратора або захисної маски.

Інша заборона стосується перебування в громадських місцях дітей віком до 14 років без супроводу батьків, усиновлювачів, опікунів, піклувальників, прийомних батьків, батьків-вихователів, інших осіб відповідно до закону або повнолітніх родичів дитини.
Також батькам та дітям наголошують, що під час карантину не дозволено відвідування спортивних та дитячих майданчиків, доведеться відмовитися й від прогулянок парками та скверами.
Ювенальні поліцейські закликають батьків не нехтувати рекомендаціями лікарів та дотримуватися всіх карантинних обмежень, адже від цього залежить життя і здоров’я діток та їх родин.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...