Мед Атлант

У ЗСУ розповіли, ким працювала померла від коронавірусу жінка

На Прикарпатті, після тижня у реанімації, померла працівниця однієї з військових частин, яка стала першою жертвою коронавірусу в українських збройних силах.

У ЗСУ зафіксували першу смерть від коронавірусу стала першою жертвою коронавірусу в українських збройних силах, інформує ТСН. 

Померла була з військової частини, яка дислокується в Делятині. Відомо, що перші симптоми у неї дійсно з’явилися понад 2 тижні тому – 20 березня. Але вони були дуже схожі на звичайну застуду, тож тиждень жінка лікувалася вдома.

Минулої п’ятниці їй стало геть зле і у важкому стані хвору шпиталізували до Надвірнянської райлікарні. За кілька днів перевели до реанімації, але 6 квітня вона померла.

Аналізи на коронавірус у жінки взяли ще за життя, але діагноз підтвердили вже посмертно.

Тотальна вірусна бактерійна пневмонія, експрестест був слабопозитивний. Після того була проведена ПЛР-діагностика. Вона підтвердила коронавірус, плюс супутні захворювання, наскільки мені відомо, це також були проблеми з легенями», – зазначив заступник директора департаменту охорони здоровя Івано-Франквської ОДА Володимир Чемний.

Відомо, що жінка була вільнонайманим працівником. У військовій частини служила кочегаркою.

Коли стало відомо, що їй діагностували коронавірус, приміщення частини продезинфікували. Усіх, хто з нею контактував, встановили. Військових вже ізолювали, а цивільних попередили, аби лягли до лікарні за наявності симптомів чи пішли на самоізоляцію. Результатів обстеження контактних ще немає.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...