Мед Атлант

Прикарпатці масово боргують за комуналку. ВІДЕО

Україна на порозі – комунального колапсу. А все через різке зростання заборгованості населення за спожиті житлово-комунальні послуги. На сьогодні сума досягла вже кілька десятків мільярдів гривень. Чимало підприємств опинилися на межі дефолту та навіть можуть припинити свою роботу.

“Івано-Франківськводоекотехпром” на межі фінансової кризи, розповідає речник відомства Володимир Шпег. Єдине джерело фінансування – платежі споживачів, йдеться у сюжеті “Галичини”. Втім під час карантину мешканці перестали платити за воду. Борги перед “Водоканалом” сягнули критичної позначки – майже 50 млн. гривень.

Підприємству не вистачає грошей на зарплати. “Більшість працівників відправили у відпустку за власний рахунок. Працюють люди з навколишніх сіл. Люди добираються своїм транспортом, а компенсувати кошти ми уже не можемо”, – каже Володимир Шпег. 

Якщо ситуація не зміниться, “Івано-Франківськводоекотехпром” буде змушений призупинити роботу.

Про критичну ситуацію розповідають і газовики. За доставку газу не розрахувалися понад 70 % споживачів. Заборгованість сягнула 67 млн. грн.

Серед причин несплати комуналки фахівці називають неправильне трактування висловів можновладців. Заборону накладати пеню та штрафи за несплату комуналки багато хто сприйняв як дозвіл не платити.

Детальніше в сюжеті “Галичини”:

Читайте також: У платіжки українців додадуть ще одну комунальну послугу.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...