Мед Атлант

Направив пістолет на дитину: на Снятинщині хулігану дали 4 місяці за ґратами

Снятинський районний суд, 10 квітня, виніс вирок чоловіку, який вчинив хуліганство.

Інциндент стався взимку минулого року. Обвинувачений чоловік був напідпитку, коли зайшов до магазину, де був малолітній хлопець.
Він захотів самоутвердитися за рахунок приниження хлопця і витягнув із-за пояса штанів незаряджений стартово-сигнальний пістолет марки “Bruni” MOD та направив його стволом на дитину, демонстративно положив його на прилавок магазину.

Потім чоловік психологічно тиснув на хлопця, використовуючи нецензурну лексику, наказав дати йому в борг пляшку пива.

В той же час до приміщення магазину зайшов ще один чоловік, який зробив зауваження підсудному та попросив його покинути приміщення магазину, після чого він припинив свої хуліганити.

Обвинувачений свою вину визнав.

Перебуваючи у стані алкогольного сп`яніння, зайшов в приміщення магазину, що в смт. Заболотів, разом із односельчанином у магазині також був і потерпілий хлопець. Оскільки не мав при собі грошей, то попросив продавця записати йому пляшку пива в борг. Можливо, при цьому, матюкався. Після чого витягнув пістолет, щоб похвалитися, та поклав на прилавок. Потерпілий злякався, закричав: “Що ти робиш?”. Після цього розверувся і пішов, пиво не брав, – зазначає він.

Суд  кваліфікує дії обвинуваченого  за  ч.1 ст. 296 КК України, оскільки він вчинив хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку.

На суді чоловіка визнали винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.296  КК України,  та призначити йому покарання у виді арешту строком на 4 місяці, йдеться в матеріалах справи.

Строк відбування покарання рахувати з моменту приведення вироку до виконання.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...