Мед Атлант

У Франківську на даху міської ради з’явилась метеостанція

Сьогодні відділ програмного та комп’ютерного забезпечення у Франківську встановив метеорологічну станцію, яка кожну хвилину збирає метеодані і одразу ж передає на сервер.

Вона стежить за температурою, вологістю повітря, атмосферним тиском, напрямом і силою вітру, точкою роси, кількістю опадів, кількістю ультрафіолетового випромінювання.

Все це – для підвищення безпеки та вчасної реакції наших надзвичайників! Адже майже кожного року в травні-червні у нас повені… Після завершення всіх налаштувань, метеоостанція майже миттєво передаватиме інформацію у службу оперативного реагування та нашої служби з надзвичайних ситуацій, – повідомляє мер міста Руслан Марцінків.

Тобто навіть вночі при загрозі буревію чи підвищеній кількості опадів, що може викликати повінь чи затоплення, буде відправлений сигнал тривоги відповідним службам. І вони будуть напоготові.

Крім того, при надходженні фінансування, планують встановити ще два безконтактні датчики рівня води на Бистриці Солотвинські та Бистриці Надвірнянській.

Івано-Франківська міська рада – перша в Україні впроваджує такий проект з метеобезпеки.

https://www.facebook.com/ruslan.martsinkiv/videos/158371638948026/

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...