Мед Атлант

COVID-19 підтвердили в медиків обласного онкологічного центру в Івано-Франківську

18 медиків Прикарпатського клінічного онкологічного центру Івано-Франківської облради перебувають на стаціонарному лікуванні в медзакладах міста із пневмоніями середньої тяжкості. Два лікарі та дві медсестри – із підтвердженим діагнозом “COVID-19”.

Серед цих пацієнтів ніхто не підключений до апарату ШВЛ, пише Голос України. 

Такі дані оприлюднив голова облдержадміністрації Віталій Федорів під час брифінгу. Загалом діагноз “COVID-19” підтверджено в 783 пацієнтів Івано-Франківщини, зокрема в 170 працівників системи охорони здоров’я. Серед них – у 60 лікарів та 84 – середнього медперсоналу.

В обласному онкоцентрі надають консультаційну та організаційно-методичну онкологічну допомогу. В закладі працює 71 лікар. Стаціонар розрахований на 235 місць. Тепер деякі відділення на карантині.

Ще перед введенням режиму надзвичайної ситуації у закладі відбувся семінар-тренінг “Коронавірусна інфекція: нормативна база, профілактика та інфекційний контроль”. Його провела для медиків лікар-епідеміолог Наталія Ковбасюк. Наголос зробили на заходах безпеки при потенційному контакті з інфікованими COVID-19 пацієнтами. Однак, як показує практика, вберегтися важко.

Ситуація, звісно, напружена. Адже онкоцентр – не просто лікарня, де можна скасувати планові операції. Хтось на час карантину не отримує вкрай необхідної хіміотерапії, комусь відтермінували радіотерапію.

Нагадаємо, в Івано-Франківській області 821 випадок коронавірусу, 50 людей померли.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...