Мед Атлант

Як на Калущині в умовах карантину працюють перевізники?

У зв’язку із поширенням коронавірусної інфекції Уряд прийняв рішення про заборону пасажирських перевезень, тому перевізникам довелося змінювати режим своєї роботи.

Товариства з обмеженою відповідальністю “КАЛУШ-ТРАНС” та “ЛЮКС ТРАНС” на період карантину не припинили свою діяльність і зараз продовжують працювати, інформують “Вікна” з посиланням на “Нафтохімік-Калуш”.

Директор “ЛЮКС ТРАНС” Ігор Бучак зазначає, що через пандемію COVID-19 підприємтсво втратило замовників на туристичні перевезення, в тому числі й міжнародні, на яких найбільше заробляло. Зараз основний дохід — від перевезень працівників на роботу.

Співпрацюємо з ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ», з яким маємо укладений договір на 2020 рік про перевезення  працівників в напрямку виробництва етилену і поліетилену та назад. Крім того, з 19 березня за додатковим договором перевозимо нафтохіміків з окремих сіл Калуського району на роботу та в зворотному напрямку. Також співпрацюємо з ДП “ВО “Карпати””, яке з 27 квітня частково відновило свою роботу після карантину. Тому кілька автобусів ТОВ «ЛЮКС ТРАНС» вперше після перерви повезли туди людей з Калуша, — розповідає Ігор Бучак.

Схожа ситуація склалася і в ТОВ “КАЛУШ-ТРАНС”, яке припинило усі міські пасажирські перевезення на автобусних маршрутах загального користування, що здійснювали на договірних умовах із виконавчим комітетом Калуської міськради. Також підприємство зараз не надає послуги з нерегулярних пасажирських перевезень на різні масові заходи, бо їх проведення заборонено.

Директор “КАЛУШ-ТРАНС” Олег Ференс розповідає:

Продовжуємо тільки обслуговувати партнерів — Калуську ТЕЦ і ТОВ “КАРПАТНАФТОХІМ”, з якими співпрацюємо, починаючи з 2004 року. Згідно з договором та графіками руху автобусів, погодженими та підписаними з підприємством “КАРПАТНАФТОХІМ”, виконуємо рейси за маршрутами з Верхнянського, Войнилівського, Бережницького, Новицького та інших напрямків, а також доставляємо працівників на роботу з житлового масиву Підгірки. Крім того, на замовлення міської влади, ще перевозимо медичних працівників за маршрутом від умовної зупинки «Мисливець» (вул. Б. Хмельницького) до Калуської центральної лікарні з обумовленими зупинками на маршруті та у зворотному напрямку. А також доставляємо медиків з сіл на роботу до Калуської ЦРЛ і Калуської районної лікарні за визначеними рейсовими маршрутами, окремі з яких починаються навіть від Дорогова Тисменицького району та проходять через населені пункти Калуського району. Ці перевезення виконуються щоденно, в тому числі й у вихідні та святкові дні.

У підприємтсві “ЛЮКС-ТРАНС” є 15 автобусів з кількістю місць для сидіння від 18 до 72. Наразі є вільні транспортні засоби, які не використовують для перевезень.

За словами Ігоря Бучака, всі водії забезпечені засобами індивідуального захисту. Двічі на день вони проводять в салонах вологе прибирання та дезінфекцію з використанням розведеного гіпохлориту натрію. Деяким працівникам надали платні відпустки, двоє водіїв пішли на безплатні відпустки за власним бажанням. На сьогодні в товаристві “ЛЮКС ТРАНС” зарплата виплачується своєчасно. Розмір зарплати водіїв залежить від кількості виконаних рейсів, тому зараз він може бути менший, ніж при звичному режимі роботи підприємства.

У “КАЛУШ-ТРАНС” для перевезень використовують лише великі автобуси, значна кількість малих автобусів простоює. Один великий автобус залишили в резерві, ще один нещодавно вийшов з ладу. Захисні маски і рукавиці для водіїв й інших працівників підприємства закупили ще до карантину. Кожен водій вологе прибирання і дезінфекцію гіпохлоритом натрію в своєму автобусі проводить сам двічі на день. Крім того, один раз на день проводять кварцування салонів автобусів, для цього закупили дві кварцові лампи.

За словами Ігоря Ференса, фонд заробітної плати у ТОВ “КАЛУШ-ТРАНС” не змінився:

У нас зарплата водіїв залежить від кількості та протяжності рейсів, а також від того, якими автобусами — малими чи великими — та куди вони виконувалися. Щодня диспетчер намагається розподіляти серед водіїв рейси так, щоб в когось за місяць їх не вийшло забагато або замало. Така система дотримання певної рівності в завантаженості працівників вироблена й працює вже віддавна.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...