Мед Атлант

Кількість безробітних зросла на 140 тисяч осіб

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що у Державнмоу центрі зайнятості у травні додатково зареєструвалися 140 тисяч безробітних, для виплати їм допомоги уряд виділив кошти з Фонду боротьби з коронавірусом.

Щоб допомогти з виплатами людям, які втратили роботу, Кабінет Міністрів виділив шість мільярдів гривень з Фонду боротьби з коронавірусом, – заявили в Офісі президента за результатами наради Володимира Зеленського з представниками Кабміну.

Також під час наради Шмигаль заявив, що уряд нині пропонує приватним підприємцям низку програм для підтримки бізнесу, передає “Суспільне”.

За його словами, це “Доступні кредити 5-7-9%”, а також додатково фіналізується інша програма – “Нові гроші”, за якою підприємці матимуть можливість отримати кредити під дуже низький відсоток.

Ці програми допоможуть українському бізнесу витримати важкі економічні умови, зумовлені епідемією, а також стануть запорукою збереження робочих місць. Основна умова програм – збереження не менше 80% робочих місць у малому та мікробізнесі, – сказав прем’єр.

За даними Державного центру зайнятості, у березні загальна кількість безробітних становила майже 1,5 мільйона.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...