Мед Атлант

Калуські поліцейські розкрили два розбійні напади

Калуськими поліцейськими було оперативно розкрито два розбійні напади — на продуктовий магазин і літню сільську жінку.

Про це розповів очільник Калуського відділу поліції Іван Газукін, інформують “Вікна” з посиланням на “Нафтохімік-Калуш”.

У першому випадку чоловік викрав з магазину товар, а коли це помітили жінка-продавець і покупець та намагалися його зупинити, зловмисник поранив ножем відвідувачку крамниці. Після цього він втік. Калуські правоохоронці негайно виїхали на місце події. В ході оперативно-розшукових заходів поліцейські обстежили прилеглу територію і на одній із вулиць міста виявили особу, яка підпадала під орієнтування. Чоловік поводив себе агресивно, витягнув ніж та накинувся на правоохоронців. Поліцейський був змушений застосувати табельну вогнепальну зброю, з якої вистрілив у ногу зловмиснику. У результаті останній отримав тілесні ушкодження, поліцейські викликали “швидку” і надали йому домедичну допомогу.

Під процесуальним керівництвом Калуської місцевої прокуратури зловмисника, яким виявився 48-річний калушанин, поліцейські затримали у порядку ст. 208 КПК України. Йому вже судом обрано міру запобіжного заходу — тримання під вартою. Кримінальне провадження відкрито за ч. 1 ст. 187 (розбій) та ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) ККУ.

Щодо іншого розбійного нападу, то його скоїли через гроші. Злочинець заволодів коштами, погрожуючи пенсіонерці ножем. Працівники Калуського відділу поліції оперативно встановили особу зловмисника та затримали його. За клопотанням Калуської місцевої прокуратури судом застосовано до підозрюваного у вчиненні злочину запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення застави.

Іван Газукін також зазначив, що минулої суботи, 9 травня, відзначилися працівники групи реагування патрульної поліції. Вони після отримання повідомлення про угон автомобіля “Опель Вектра”, вчинений невідомою особою в селі Томашівці, “за гарячими слідами” розшукали й зупинили викрадений транспортний засіб на дорозі між селами Студінка й Середній Бабин, а також затримали втікача й викликали на місце події слідчо-оперативну групу. Як було невдовзі встановлено, незаконно заволодів автомобілем вже раніше судимий за аналогічні злочини 27-річний мешканець Калуського району. Зловмисник скористався тим, що власник автівки залишив її на дорозі незачиненою і з ключем у замку запалювання.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...