Мед Атлант

Як на Франківщині відновили міжміські пасажирські перевезення. ФОТО / ВІДЕО

22 травня на Франківщині відновили міжміські пасажирські перевезення в межах чергової хвилі послаблення карантинних обмежень. Автобуси почали їздити у тестовому режимі.

Про це Суспільному повідомила начальниця центрального міжміського автовокзалу “Івано-Франківськ” Анна Мотрук.

О 9:00 на центральному міжміському автовокзалі Івано-Франківська курсують автобуси. Їх небагато, як і пасажирів. Не всі перевізники, за словами начальниці автостанції Анни Мотрук, вийшли на маршрут. Каси автовокзалу в Івано-Франківську сьогодні не працюють.

“Згідно з постановою Кабміну, на яку ми вчора дуже довго чекали, наша автостанція працює у довідковому режимі. Тобто диспетчерки телефоном повідомляють, як далі ми будемо працювати. Каси працюватимуть, можливо, одна-дві в понеділок”, – розповідає Мотрук.

Назарій Вакалюк – перонний контролер на автостанції, проте сьогодні допомагає у довідковому бюро: “Автостанція працює сьогодні в інформаційному режимі. Люди, які не знають, приходять і запитують в нас про відновлення маршрутів. Ми офіційно будемо працювати з понеділка. Надіюся, що з наступного тижня всі перевезення відновлять”.

Петро Аврам три години чекає автобус, щоб поїхати до Коломиї: “Нема автобуса. Зранку їхав о 6:15. Чекаю, надіюся, що під’їде автобус, пообіцяли”.

Марія Горбаль прийшла на автостанцію, аби дізнатися, чи їздять сьогодні автобуси у Городенку.

Вчора по телевізору сказали, що відсьогодні буде рух транспорту, того і прийшла дізнатися, що і до чого, яка справа. Нічого мені не страшно. Я й так була півтора місяця і селі. Там пандемія менша, ніж у місті”, – каже Марія Горбаль.

Водій Іван Максимко із сьомої години вже зробив рейс у Надвірну та повернувся звідти: “Відповідно до графіку чекаємо, коли автобус заповниться. Як їздили раніше, так і їздимо тепер. Тільки пасажири мають бути в масках і в рукавичках, і рейси – з інтервалом. Стоячих не беремо. Дезінфікуємо транспорт після кожного рейсу: їдемо сюди – дезінфікуємо, їдемо звідси у Надвірну – там теж дезинфікатори є“.

Нагадаємо, відновити рух міжміського сполучення вирішили вчора на обласній комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Фото, відео: “Суспільне. Карпати”.

Читайте також: Без ажіотажу: як у Франківську працював громадський транспорт у перший день пом’якшення карантину. ФОТОРЕПОРТАЖ.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...