Мед Атлант

Одягнув протигаз та стріляв над головою: у ДБР повідомили про подробиці зґвалтування жінки у відділі поліції на Київщин

Державне бюро розслідувань затримали оперуповноваженого та начальника одного з секторів Кагарлицького відділення поліції Обухівського відділу поліції на Київщині за фактом зґвалтування та побиття.

Як повідомили в ДБР, за попередньою інформацією, в ніч на 24 травня оперуповноважений у своєму службовому кабінеті застосував тортури до жінки, яку викликали до відділення поліції як свідка. Він одягнув на неї протигаз, кайданки та стріляв з табельної зброї над головою. Після цього кілька разів зґвалтував, передає Громадське.

Крім цього, правоохоронці застосували фізичну силу відносно чоловіка, який у цей час перебував у приміщенні відділення поліції. Погрожуючи потерпілому зґвалтуванням, правоохоронці ставили його на коліна, били по голові дубинками, надягали протигаз та стріляли із пістолета над головою. У результаті вказаних дій потерпілий отримав переломи ребер та носу.

#Зґвалтування та #катування у приміщенні відділення поліції – ДБР затримало двох поліцейських Кагарлицького відділення…

Опубліковано Державне бюро розслідувань Понеділок, 25 травня 2020 р.

Наразі слідчими ДБР готується повідомлення про підозру затриманим та вирішується питання про обрання відносно них запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Слідчі шукають докази, а також встановлюють причетність до вчинення злочину інших осіб.

Досудове розслідування здійснюється за фактами зґвалтування (ч. 1 ст. 152 Кримінального кодексу України), катування (ст. 127 Кримінального кодексу України) та перевищення службових повноважень, тобто умисне вчинення працівником правоохоронного органу дій, які явно виходять за межі наданих йому прав чи повноважень, якщо вони супроводжувалися насильством (ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України).

Вранці 25 травня стало відомо, що внутрішня безпека Нацполіції затримала двох поліцейських Кагарлицького відділу поліції за підозрою у зґвалтуванні жінки.

Голова Національної поліції України Ігор Клименко звільнив підозрюваних поліцейських, відсторонив від виконання службових обов’язків керівництво відділу і розформував підрозділ. У Кагарлику також проведуть переатестацію всього особового складу поліції.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...