Мед Атлант

У ЦМКЛ у найближчий місяць не прийматимуть планових хворих

В Івано-Франківській центральній міській клінічній лікарні у найближчий місяць не прийматимуть планових хворих.

Про це у коментарі Суспільному повідомив очільник медзакладу Тарас Масляк.

“Без сумніву, ми б дуже хотіли, щоб планова госпіталізація запрацювала, але, на жаль, 140 людей з пневмоніями, 67 пацієнтів з підтвердженим COVID-19″, – розповідає Масляк. – Відповідно до нової постанови карантин продовжується до червня, і у ній вказано, що можна госпіталізовувати лише онкохворих”.

Людей з хірургічною патологією чи захворюваннями судинної неврології, які звертаються за допомогою, приймають в консультативній поліклініці ЦМКЛ і скеровують у медзаклади, де немає хворих з коронавірусною інфекцією.

На початку пандемії для лікування хворих з коронавірусною інфекцією перепрофілювали кілька відділень: кардіологію, урологію та ЛОРофтальмологію.

“На сьогоднішній день ми згорнули ЛОРофтальмологію, починаємо виводити пацієнтів з урології, але все ж у нас є велика кількість хворих, які можуть інфікувати інших. Через те ми утримуємося від усіх планових операцій хворих”, – каже керівник центральної міської клінічної лікарні.

Пацієнтів, які одужали від COVID-19, виписали додому, деяких перевели в терапевтичне відділення.

У відділеннях, які звільнили від пацієнтів з коронавірусом, протягом кількох днів проводили усі заходи відповідно до вимог до санепідрежиму: дезінфікували палати, ліжка, інструменти.

“Але ми туди ні хворих планових, ні ургентних поки що не кладемо. Ці відділення залишаємо в резерві в разі росту пацієнтів з COVID-19”, – повідомив очільник лікарні Тарас Масляк.

Читайте також: Транспорт, стоматології, богослужіння: у Франківську послабили карантин.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...