Мед Атлант

Поліцейські Прикарпаття розслідують незаконне перевезення гравію і деревини

За минулу добу поліцейські Івано-Франківщини задокументували незаконний видобуток гравію у трьох районах, а також один випадок перевезення дерев’яних колод ялини.

26 квітня у с. Драгомирчани в Тисменицькому районі, с. Рунгури в Коломийському районі та у с. Пороги, що на Богородчанщині, дільничні офіцери поліції та сектору реагування патрульної поліції виявили вантажні автомобілі, на яких була піщано-гравійна суміш. Слідчі задокументували незаконні дії і розпочали досудове розслідування. У всіх трьох випадках відповідних документів на забір і перевезення суміші не було, тому транспортні засоби правоохоронці вилучили.

За цими фактами відкриті кримінальні провадження за ч. 2 ст. 240 ККУ. Йдеться про порушення встановлених правил використання надр, якщо це створило небезпеку для життя, здоров’я людей чи довкілля, а також незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення.

Того ж дня патрульні Калущини у с. Кропивник зупинили трактор, 60-річний водій якого на причепі перевозив дерев’яні колоди ялини, на які відсутня відпускна документація лісництва. Транспортний засіб і деревину вилучено. Досудове розслідування в рамках кримінального провадження за ч. 1 ст. 246 ККУ триває. Йдеться про незаконну порубку дерев або чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, перевезення, зберігання, збут незаконно зрубаних дерев або чагарників, що заподіяли істотну шкоду.

Максимальне покарання за двома статтями – обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...