Мед Атлант

У Ланчині для медиків придбали автомобіль

Медична реформа первинної медицини продовжується не тільки в великих  містах, а й у громадах.

Так, Для Центру первинної медико-санітарної допомоги Ланчинської ОТГ за сприяння селищного голови Володимира Поповича  придбали новий службовий автотранспорт відповідної комплектації.

Авто придбаний за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток охорони здоров’я у сільській місцевості. Критерії даних автомобілів повністю відповідають вимогам Міністерства охорони здоров’я України щодо транспортних засобів для сільської медицини. Автомобіль буде у користуванні сімейних лікарів, педіатрів, спеціалістів, які працюють у ЦПМСД Ланчинської ОТГ. Машина сучасна, потужна, зручна, має підвищену прохідність. Лікарі за будь-яких погодних умов і стану доріг зможуть дістатися до пацієнтів на цьому авто.

Кожен мешканець Ланчинської громади має отримати якісну медичну послугу і, що важливо, одержати її вчасно. Новий автомобіль стане порятунком для мешканців громади, що потребують постійної уваги лікарів.

Забезпечення службовим автотранспортом – це один із основних кроків розвитку первинної медичної допомоги у сільській місцевості. Нове авто значно полегшить та покращить роботу сімейних лікарів та фахівців медицини. Оперативність та комфорт мають стати звичними речами для медицини на місцях.

Придбане раніше медичне обладнання – єдиний комплекс, який виконуватиме наступні функції:

– Електрокардіографічне дослідження.

– Вимірювання артеріального тиску.

– Вимірювання частоти пульсу.

– Вимірювання насиченості крові киснем.

– Спірометрія.

– Дерматоскопія.

– Загальний огляд пацієнта з можливістю отримання цифрових зображень.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...