Мед Атлант

У Калуші об’єднають дві спецшколи в одну

Сьогодні, 29 травня, відбулася сесія облради.

На ній розглянули питання про ліквізацію трьох спецшкіл області. Йдеться Яблунівську школу, Гвіздецьку школу- інтернат та Калуську школу-інтернат №2 І-ІІ ступенів.

Під час розгляду питання про ліквідацію Яблунівської спецшколи виступив депутат Тарас Виноградник. Він зазначив, що зараз в судах розглядається питання про закриття аналогічної школи у Тлумачі. Він додав, що така ситуація може статися з Яблунівською школою, адже у разі лівідації працівники залишаться без роботи.

Віктор Кімакович, директор департаменту освіти, пояснив, що у натупному році у школі буде менше 30 дітей. Так як частина вихованців зараз у випускному класі. Він додав, що у закладі працює 67 людей, а на утримання витрачають близько 10 млн грн на рік.

Голосів депутатів було недостатньо, тому рішення не прийняли.

Не підтримали депутати і ліквідацію Гвіздецької спецшколи.

Під час розгляду питання про ліквідацію Калуської спецшколи Віктор Кімакович зазначив:

“З цим закладом ситуацію трохи інша. Тут йде об’єднання двох шкіл. 16 з 41 працівника переведуть в інший заклад. В Калуші є дві школи: для слабочуючих та та глухих. Ми їх хочемо об’єднати. Це зекономить кошти та ресурси.

Але депутати не проголосували за це рішення.

Згодом питання поставили на голосування повторно. Рішення про ліквідацію Яблунівської та Гвіздеьцкої спецшколи знову не прийняли. Питання про ліквідацію Калуської спецшколи набрало достатню кількість голосів. Рішення прийняли.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...